Compania de Apa Oradea a sarbatorit Ziua Mondială a Apei

În fiecare an, din 1993 incoace, in data de 22 martie România sarbatoreste Ziua Apei. Astfel, la iniţiativa Companiei de Apă Oradea, în data de 21 martie 2017 s-a organizat sărbătorirea acestui eveniment în localităţile Tinca şi Beiuş (cuprinse în Aria de Operare a Companiei), în colaborare cu primăriile acestor unităţi administrativ teritoriale. Au participat aproximativ 120 de copii de clasa a IV-a de la Liceul teoretic Nicolae Jiga din Tinca şi de la Liceul Pedagogic N. Bolcaş, respectiv Şcoala Gimnazială N. Popoviciu din Beiuş.

Directorul Companiei de Apă, Ovidiu Gavra, a menționat că în fiecare sărbătoarea are un motto, sloganul stabilit de către United Nations Water în acest an fiind: “De ce apa uzată?”, cu scopul de a aduce în atenția opiniei publice problemele legate de protejarea cantitativă și calitativă a apelor, refolosirea apelor uzate, valorificarea și protejarea surselor de apă.

Angajaţii Companiei au distribuit pe grupe de copii materiale de construcţie, pentru ca aceştia să confecţioneze macheta unei staţii de epurare, aşa cum şi-o imaginează ei. Aceste machete, odată finalizate, vor fi expuse la sediile CAO din Beiuş şi Tinca, precum şi la şcolile participante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − = 63