Compania germană distribuitoare a păpușii Cayla: Jucăria nu este un dispozitiv de spionaj

Distribuitorul german al păpușii de jucărie Cayla, care a fost interzisă de autoritățile germane pe fondul unor îngrijorări de securitate, a anunțat luni că jucăria nu este un dispozitiv de spionaj și avocații firmei vor ataca în justiție interdicția de vânzare a păpușii, relatează Reuters.

Agenția federală pentru rețele a emis vineri o interdicție asupra păpușii Cayla, recomandând părinților să distrugă jucăria pentru că aceasta are un program care poate fi atacat de hackeri și prezintă vulnerabilități în ce privește dezvăluirea datelor personale.

Distribuitorul german al păpușii, Vivid GmbH, a indicat că analizează foarte atent alegațiile formulate însă nu consideră că păpușa Cayla încalcă legile federale ale Germaniei.

”Păpușa nu este un dispozitiv de spionaj și poate fi folosită în siguranță în orice aspect în conformitate cu manualul de utilizator”, a indicat compania într-un comunicat transmis Reuters care a cerut explicații în această privință.

Compania a menționat că va ataca în justiție decizia agenției federale.

Chestiunea supravegherii este o temă sensibilă în Germania, unde în perioada Germaniei Democrate fosta poliție secretă STASI monitoriza strict populația.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 − = 26