Compania în vârstă de 109 ani Xerox, se afla în dificultate

RTX18MUVJocul este deja bine cunoscut: investitorul iconic Icahn consideră că o societate este subevaluată și cumpără nenumărate acțiuni. Compania reacționează apoi pozitiv. Ceilalți acționari sunt încântați. Acum este vorba despre un producător de imprimante.

Investitorul american Carl Icahn se implică la producătorul de imprimante și copiatoare Xerox, aflat în dificultate. Acțiunile companiei sunt eubevaluate, explică miliardarul. Astfel că el deține 7,13 procente din acțiuni. După datele de la Thomson Reuters Icahn este al doilea cel mai important acționar din spatele administratorului de active Vanguard Group, care deține 8,37%.

Icahn a explicat faptul că el vrea să fie reprezentat în consiliul de administrație și astfel să discute cu management despre alternative strategice și despre o majorare a profitului. Însăși Xerox a explicat faptul că este interesată de un dialog constructiv cu acționarii.

Icahn este cunoscut pentru stilul său agresiv. Astfel s-a implicat și în cazul asiguratorului American International Group și a provocat o divizare a grupului. La Apple el a promovat programul de răscumpărare de acțiuni. La vestea implicării sale la Xerox acționarii au reacționat cu entuziasm, cursul acțiunilor crescând cu 7,5%.

Compania în vârstă de 109 ani încearcă să se concentreze mai puternic pe software și servicii, pentru că mulți clienți corporate vor să economisească costurile de listare.

Utilizatorii privați se orientează tot mai puternic către smartphone și pc-uri tabletă și utilizează tot mai puțin calculatoarele personale de tip desktop pentru a lista documente.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Icahn-will-Xerox-aufpeppen-article16417936.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 − = 70