Compania italiana Eni descopera un uriaş camp de gaze naturale pe coasta Egiptului

Snapshot 2015-09-06 21-32-59

Grupul energetic Italian Eni declaracă ca a găsit unul dintre cele mai mari câmpuri de gaze naturale din lume pe coasta egipteana. Compania a declarat că zona are 1,450 m adancime si acopera 100 km patrati (39 mile m²). Conform acesteia, zona ar putea deține echivalentul a 30 trilioane de picioare cubice de gaz, sau 5,5 miliarde de barili de petrol.

Compania a mai declarat că domeniul Zohr “ar putea deveni unul dintre cele mai mari descoperiri de gaze naturale din lume” și ar putea satisface nevoile de gaz din Egipt timp de decenii. “Această descoperire istorică ar putea transforma scenariul energetic al Egiptului”, a declarat Claudio Descalzi, director executiv al Eni.

Eni, care are drepturi depline de concesiune a zonei, este cea mai mare firma straina de energie din Africa. Compania a semnat un contract în valoare de 2 miliarde de dolari cu Ministerul egiptean de petrol la inceputul acestui an, care i-a permis să exploreze noi rezerve de energie în Marea Mediterană, Peninsula Sinai, Golful Suez și o serie de domenii din Delta Nilului.

Eni a funcționat în Egipt de peste 60 ani, prin intermediul filialei sale IEOC iar compania este încrezătoare că va găși mai multe resurse energetice după Zohr.

http://www.ibtimes.co.uk/italian-oil-firm-eni-finds-one-worlds-largest-natural-gas-fields-off-egypt-coast-1517760

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 4 =