Compania Starbucks promite să angajeze 10.000 de refugiaţi, la nivel internaţional

IMG_1039

Directorul executiv al Starbucks a promis că va angaja 10.000 de refugiaţi la nivel global în următorii cinci ani, ca răspuns la ordinul semnat de preşedintele Donald Trump, prin care interzice refugiaţilor să intre în Statele Unite, potrivit BBC.

Starbucks operează peste 25.000 de magazine în peste 75 de ţări şi va începe recrutarea în Statele Unite, concentrându-se pe oamenii care au lucrat în armată sau care au sprijinit armata.

Într-o scrisoare deschisă adresată echipei, directorul executiv Howard Schultz a spus că ordinul preşedintelui Statelor Unite a generat „confuzie, uimire şi opoziţie”. Directorul Starbucks le-a transmis angajaţilor că „firma nu va sta deoparte şi nu va păstra tăcerea, în contextul în care neîncrederea în legătură cu acţiunile noii administraţii creşte pe zi ce trece”.

Schulz a adăugat că promisiunea de recrutare reprezintă un efort pentru a primi şi a căuta oportunităţi pentru cei care fug de război, violenţă, persecuţie şi discriminare.

Schultz este doar unul dintre directorii marilor companii care critică ordinul semnat de Trump. Liderii din Silicon Valley care reprezintă firme precum Facebook, Google şi Tesla au făcut declaraţii publice prin care critică iniţiativa preşedintelui american.

Mai mult, reţeaua online care permite oamenilor să îşi listeze sau să îşi închirieze proprietăţile rezidenţiale pe termen scurt, Airbnb, oferă cazare gratuită oamenilor care sunt afectaţi de restricţiile de călătorie şi nu pot ajunge în Statele Unite.

Vineri, preşedintele Trump a semnat un ordin executiv prin care le interzice imigranţilor din şapte state cu majoritate musulmană să intre în Statele Unite pentru cel puţin 90 de zile, suspendând, de asemenea, programul pentru refugiaţi pentru 120 de zile. Ordinul semnat de Trump suspendă primirea refugiaţilor din Siria pe termen nedeterminat, preşedintele declarând că scopul acestei acţiuni este de a preveni pătrunderea în ţară a „teroriştilor islamişti radicali”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 88 = 96