Companie aeriană japoneză în faliment

3nes2754

Companie aeriană japoneză în faliment

Politica banilor ieftini a premierului japonez Abe are și efecte negative. Compania aeriană Skymark cere insolvența. Prin yenul slab aceasta nu mai poate plăti pentru marile aeronave comandate.

Cursa pentru deprecierea monedei proprii face și victime colaterale: a treia cea mai mare companie aeriană japoneză Skymark a solicitat protecție în fașa creditorilor.

Lanțul de evenimente nefericite continuă: În anul 2011 compania aeriană a comandat șase aparate de zbor de capacitate mare de tip A380 către Airbus. Apoi guvernul japonez a venit cu politica lor monetară a banilor ieftini, care a depreciat yenul. Astfel pentru compania aeriană comenzile au fost mai scumpe. Aceștia au stornat și penalizarea contractuală din partea Airbus le-a rupt gâtul.

Președintele consiliului de administrație Takashi Ide justifică cererea de protecție împotriva creditorilor prin faptul că la momentul realizării contractului cu Airbus un dolar costa încă 80 de yeni. Dar slăbirea monedei autohtone a făcut ca aeronavele să fie mult mai scumpe, dar și costurile cu kerosenul. În prezent un dolar costă aproximativ 117,90 de yeni.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Japanische-Airline-ist-pleite-article14412011.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 − 46 =