Companie americană dă afară 190 de musulmani

33767815O confruntare privind timpii de rugăciune escaladează la o fabrică de carne din statul american Colorado. După ce angajații musulmani au vrut să pună presiune pe conducere pentru îndeplinirea cerințelor lor și au organizat o grevă, compania le arată cu degetul spre ușă.

După un conflict privind timpii de rugăciune, într-o fabrică de carne din Fort Morgan din statul american Colorado 190 de musulmani au fost concediați. La această fabrică, care aparține de grupul agricol Cargill, există de multă vreme un conflict privind practicile de rugăciune din fabrică, spun cei de la ziarul Denver Post. La scurtă vreme înainte de Crăciun s-a ajuns la scandal.

Angajații care și-au pierdut job-ul sunt în mare parte imigranți din Somalia. Aceștia au intrat într-o grevă de trei zile, ca formă de protest față de conflictul religios. După ce aceștia nu s-au prezentat timp de trei zile consecutiv la muncă, compania a anunțat concedierea a 190 de angajați. Fix 2000 de persoane lucrează în total în firmă, iar aceștia prelucrează zilnic 1800 de tone de carne de vită.

Angajații de origine musulmană și-au motivat decizia de a protesta ca urmare a modificării timpilor de rugăciune conveniți anterior. Compania neagă informația. Cargill nu a interzis niciodată rugăciunea pentru cineva de la unitatea Fort Morgan, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/US-Unternehmen-feuert-190-Muslime-article16678096.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =