Companiile aeriene americane investigate pentru prețul biletelor

_83990838_009498543-1

Companiile aeriene americane investigate pentru prețul biletelor

Departamentul de Justitie investighează companiile aeriene ale Statelor Unite pentru un presupus complot în a menține prețurile ridicate. Într-o declarație, departamentul a confirmat un raport al Associated Press (AP) depre o”posibilă coordonare ilegală la unele companii aeriene”. AP a raportat că a văzut un document care dezvăluie că Departamentul de Justiție a solicitat informații de la companiile aeriene, ca parte a unei investigaţii de concurență.

De la declanșarea crizei financiare în 2008, operatorii de transport importanţi, cum ar fi American, United și Delta, împreună cu o serie de linii aeriene regionale, au revizuit operațiunile rezultând pierderi grele.

AP a declarat că Departamentul de Justiție investighează dacă, companiile aeriene au conspirat sa creasca lent în scopul de a menține creşterea prețului biletelor. Prin limitarea numărului de rute și locuri disponibile, companiile aeriene ar putea percepe prețuri mai mari. Raportul nu a dat numele companiilor aeriene investigate de Departamentul de Justitie.

http://www.bbc.com/news/business-33353360

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =