Companiile de familie creează mai multe joburi

img_0366
Companiile germane de familie sunt adevărate motoare de joburi. Potrivit unui studiu actual acestea au creat între anii 2012 și 2015 mai multe joburi decât alte tipuri de companii. Merge bine în special în industrie.

În cazul companiilor germane de familie, lucrurile au mers foarte bine în ultimii ani. Pentru că ele au creat un număr mare de locuri de muncă, peste medie, se arată într-un studiu recent. Cele circa 4700 cele mai mari firme aflate în proprietatea familiilor au angajat din 2012 și până în 2015 cu șapte procente mai mulți oameni, se arată într-o cercetare efectuată de Asociația Federală a Industriei Germane (BDI) împreună cu Deutsche Bank. Companiile din Germania au sporit în total numărul de angajați cu peste cinci procente.

Companiile de familie sunt motoare importante pentru ocuparea forței de muncă în Germania, explică Hans-Toni Junius, director al departamentului BDI pentru întreprinderi mijlocii. Cele mai multe joburi au fost create în industrie, arată informațiile (3,7%). Comerțul a înregistrat o creștere de 1,3%. Majoritatea companiilor de familie cu o cifră de afaceri de minim 50 de milioane de euro își au sediul central în majoritate în landul federal Nordhein-Westfalen, se arată în analiză. Acolo există cele mai multe companii familiale, 1195 la număr.

Pe locurile doi și trei urmează Bayern cu 914 și Baden-Württemberg cu 830 companii familiale de mari dimensiuni. În total șase din zece firme familiale din Germania își au sediul într-unul din aceste trei landuri. Raportat la numărul de locuitori, Hamburg este pe primul loc: în orașul hanseatic există fix unsprezece firme familiale la suta de mii de locuitori. Pe locul doi și trei urmează Bremen și Baden-Württemberg.

Nu la fel de strălucită este situația în Germania de Est: Mecklenburg-Vorpommern, Thüringen, Brandenburg und Sachsen-Anhalt dețin o pondere de mai puțin de un procent din totalul companiilor familiale germane. În Sachsen ponderea este de 1,5%. Chiar și în raport cu populația, situația nu este deloc roz în aceste cinci landuri federale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Familienunternehmen-schaffen-mehr-Jobs-article19421331.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =