Companiile gigant sprijină acţiunea presedintelui Obama în schimbările climatice

_86214043_gettyimages-493350600

Companiile gigant sprijină acţiunea presedintelui Obama în schimbările climatice

Zeci de coampanii gigant, inclusiv Coca-Cola și Walmart au sprijinit acţiunea președintelui Obama de a crea un acord climatic la discuțiile de la Paris de luna viitoare. Casa Albă a declarat că alte 68 de companii au fost de acord cu măsurile, cum ar fi utilizarea energiei regenerabile și reducerea risipei de apă. Acordul va include de asemenea, măsuri de reducere a emisiilor de carbon. Doisprezece companii, inclusiv Apple și General Motors, au semnat deja în luna iulie.

Obama a declarat că luarea de masuri pentru combaterea schimbărilor climatice este în cel mai bun interes al fiecărei companii. Obama face presiuni asupra altor țări, alegătorilor din SUA, și guvernelor de stat și locale, precum și asupra companiilor în încercarea de a schimba cadrul dezbaterii înaintea discuțiilor.

Directorii executivi de companii, inclusiv Intel, Johnson & Johnson și Hershey s-au prezentat luni la Casa Alba, pentru a semna Actul iniţiat de Obama privind angajamentul climatic.

GE a promis să investească 10 miliarde de dolari în energie curată, până în 2020, în timp ce Apple intentioneaza sa producă 280 de megawati din generarea energiei electrice curate pana la sfarsitul anului viitor.

Obama nu a reușit să obțină la Congresul controlat de republicani, aprobarea legislației privind schimbările climatice. Republicanii au susținut că aceste legi nu sunt potrivite pentru afacerile din SUA, dar președintele speră că sprijinul celor mai mari companii din America să ajute la crearea unui acord.

http://www.bbc.com/news/business-34576965

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 21 = 23