Competiţie între Neluţu şi Ramses al III-lea, la concursul de robotică pentru liceeni, de la Sala Polivalentă

Vremurile în care se jucau cu roboţii au trecut. Acum îi construiesc. Sute de elevi din ţară şi-au dat întâlnire la Sala Polivalentă, la un concurs de robotică. Fiecare echipă şi-a prezentat creaţia la care a lucrat luni de zile. Juriul îi va desemna mâine pe câştigători. Miza le poate influenţa viitorul: cei mai buni elevi vor participa la cele mai prestigioase competiţii internaţionale.

Echipele din 34 de licee din toată ţara au avut misiunea să conceapă, să construiască, să programeze şi să opereze un robot.

Liceenii de la Colegiul Naţional Spiru Haret din Capitală sunt convinşi că Neluţu, robotul lor, va face senzaţie în ring. Acolo va trebui să dovedească precizie în prinderea şi aruncarea unor mingi printr-un coş, asemănător celui de baschet.

Echipa Colegiului Mihai Viteazu din Capitală a avut meciul de deschidere al concursului, iar robotul lor, Ramses al III-lea nu i-a dezamăgit.

Sunt puse în joc 10 premii. Iar cei clasaţi pe primele trei locuri vor pleca la Global Robotics Championship, competiţie care va avea loc în aprilie, în Statele Unite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 24