Computerele se vor scumpi curând

Cererea crește treptat iar componentele importante se vor scumpi și ele, uneori în mod drastic. Cercetătorii de pe piață estimează că în lunile următoare prețurile la computere vor crește.

Cumpărătorii de PC-uri trebuie să se confrunte în curând cu prețuri în creștere. Motivul este reprezentat de faptul că există blocaje în livrarea de componente importante, precum memorii sau acumulatori, dar și de dolarul puternic, sunt de părere cercetătorii.

Doar în luna ianuarie prețurile pentru memorii au crescut cu aproape o treime, spune analista Meike Scherich de la compania Gartner ce se ocupă de cercetări de piață în domeniul IT. Potrivit celor de la Hard Tecs 4U, acest lucru se datorează în special faptului că producătorii și-au redus cantitățile în a doua jumătate a anului 2016, pentru a compensa scăderile masive de preț.

Iar acest lucru va fi suportat fără îndoială de clienții finali, care vor fi afectați de creșteri rapide și masive de preț. Pentru ca prețurile să rămână în continuare stabile, producătorii vor alege să includă componente mai slabe, în special în computerele gata asamblate și destinate companiilor.

În prezent companiile din Germania cumpără tot mai multe calculatoare noi cu sistem de operare Windows 10, contribuind astfel al creșterea de preț pe o piață care suferă de ani de zile. Trimestrul trecut vânzările de PC-uri în Germania au crescut cu 4,3% față de anul precedent, pentru un total de 3,23 milioane de dispozitive, spun cei de la Gartner.

http://www.n-tv.de/technik/Computer-werden-bald-teurer-article19711017.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 36