CONCEDIERI

  • DE-BD237_hochti_G_20140227095448Hochtief dă afară

La Hochtief se dorește economisre. Iar acest lucru va fi obținut și pe spinarea personalului. Compania dorește să taie până la 1000 de locuri de muncă din Germania la filiala sa, Solutions. În același timp va plăti acționarilor săi dividende de 1,5 euro pe acțiune.

 

Hochtief vrea să dea afară între 800 și 1000 de oameni din afacerea sa din Germania. Acest lucru a fost anunțat de către CEO-ul Marcelino Fernández Verdes, în cursul zilei de joi, odată cu prezentarea rezultatelor companiei la Essen. Afectată este subsidiara Solutions. A fost deja atins un acord amiabil cu 80% din angajații afectați.

 

Hochtief este parte a grupului spaniol ACS. În total subsidiara Solutions deține peste 6000 de angajați în Germania. Compania se confruntă de ceva timp cu scăderea veniturilor. Verdes a implementat politici de austeritate mai stricte pentru companie și a înregistrat deja primele sale succese.

 

În anul fiscal ce a trecut compania de construcții a câștigat ceva mai mult decât cu un an mai devreme, datorită vânzării unor unități comerciale. Veniturile au crescut cu 10% până la 171,2 milioane de euro, conform datelor oferite de firma listată în MDAX.

 

Profitul înainte de taxe (EBT) a crescut cu 48% la aproape 800 de milioane de euro. Acționarii ar urma să fie răsplătiți cu un dividend de 1,5 euro pe acțiune. Veniturile pe întreg anul 2013 s-au ridicat la 25,69 miliarde de euro, doar puțin mai mare decât în anul precedent.

 

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/hochtief-will-bis-zu-1000-stellen-in-deutschland-streichen-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 71 = 75