Concedierile în masă de la Tesla cuprind și SolarCity

Concedierile în masă care au loc la Tesla s-au răspândit, se zice, chiar și în afacerile din domeniul energiei solare, cu foști și actuali angajați ai SolarCity raportând concedieri surprinză care au loc peste tot în state.

Potrivit unui raport al CNBC, foști angajați ai SolarCity vorbesc, sub condiții de anonimat, despre faptul că au fost concediați pe motive de performanță, dar Tesla se pare că nu ar fi efectuat niciodată evaluări de performanță corespunzătoare, de la achiziția companiei în noiembrie 2016. Acuzații aduse companiei cum că aceste concedieri pe baza performanțelor s-ar fi făcut fără a avea evaluări reale ale acestora au apărut la începutul acestei luni, când foști angajați ai Tesla care au fost concediați au spus că, compania maschează de fapt o campanie de disponibilizare în masă.

Tesla a răspuns cu o declarație la momentul concedierilor. De asemenea, nu a comentat cu privire la rapoartele recentelor concedieri de la SolarCity. Tesla a declarat că, la fel ca orice altă companie, efectuează evaluări anuale de performanță, în timpul cărora un manager și angajații săi direcți discută despre rezultatele obținute, precum și despre felul în care acestea au fost obținute în timpul perioadei de evaluare. Aceste evaluări includ atât feedback constructiv și recunoașterea celor mai buni angajați, compensarea lor cu beneficii suplimentare și premii ocazionale, dar și promovări în anumite cazuri. Ca și în orice altă companie americană, în special cele care au peste 33.000 de angajați, evaluările de performanță rezultă ocazional în despărțirea de anumiți angajați. Tesla continuă să crească și să angajeze angajați performanți din toată lumea.

Dar există și acuzații ale unor foști angajați care consideră că, concedierile recente au fost de fapt o campanie de disponibilizare și se folosesc de sindicatul United Automobile Workers (UAW) pentru a uni foști sau actuali angajați, cu toate acestea, gradul de aprobare al companiei Tesla adună un scor respectabil în cadrul aplicației Glassdoor, iar CEO-ul Elon Musk are o rată de aprobare de peste 90%.

Tesla mass firings are reportedly making its way across SolarCity

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 41 = 42