Concern american vrea să preia Nixdorf

13475207
Wincor Nixdorf se luptă de ani de zile cu o cerere tot mai slabă. Peste 1000 de joburi sunt acum amenințate cu desființarea. Dar concernul american Diebold vrea să înghită compania, cu o ofertă generoasă.

Producătorul de case de marcat și bancomate, Wincor Nixdorf, este pusă acum în fața unei preluări în valoare de miliarde de dolari prin intermediul unei companii americane. Wincor Nixdorf vorbește cu firma americană Diebold despre un posibil acord, anunță compania. Oferta de preluare a concernului american este în prezent o combinație de bani gheață și acțiuni Diebold. Asta corespunde unei valori de 52,50 euro pe fiecare acțiune a Wincor Nixdorf AG.

Aceasta este o ofertă bogată față de nivelul la care acțiunile Nixdorf au închis cursul vinerea trecută și anume 38,90 euro. La un număr total de 33 de milioane de acțiuni, oferta corespunde unei evaluări a Wincor Nixdorf de fix 1,7 miliarde de euro.

Diebold are sediul la North Canton, Ohio și este un producător de sisteme hardware și software pentru automate de bani, dar și alte tipuri. Companiile au deja bazele unui acord pentru preluare, pe data de 24 septembrie, au mai adăugat cei de la Wincor Nixdorf.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/US-Konzern-will-Wincor-Nixdorf-schlucken-article16158501.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − = 65