Concern de alimente cere ajutor

6f3c20b69b113d3f8b2db3fec1a50d76În Venezuela există o situație gravă rezultată din lipsa de aprovizionare. Gigantul alimentar Empresas Polar SA cere sprijin internațional. Guvernul socialist consideră că șeful concernului Mendoza este un sabotor.
Cel mai mare concern din Venzuela, un producător de alimente, a cerut guvernului să ceară urgent ajutor internațional, pentru a stopa puternica criză economică în care se adâncește țara și pentru a putea să rezolve problema alimentării cu alimente.

Venezuela este membră a multor organizații multilaterale, cărora ar trebui să se adreseze pentru a rezolva problema lichidităților, spune Lorenzo Mendoza, președinte al concernului Empresas Polar SA. Dacă nu se iau măsuri, această situație ar putea aduce prejudicii majore pentru cetățenii de rând.

Divizia de prelucrare alimente a companiei este într-o situație critică după doi ani de zile cu cashflow negativ, prin controale ale prețurilor sau lipsă de ingrediente, spune Mendoza. Paleta de produse de la Polar cuprinde numeroase produse și tipuri de produse, de la maioneză la bere. Produse care practic fac parte din alimentația zilnică a cetățenilor.

În săptămânile trecute Nigeria a cerut Băncii Mondiale să îi acorde un credit de urgență de peste două miliarde de dolari americani. Defunctul președinte socialist din Venezuela, Hugo Chavez, a catalogat Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială ca marionete ale imperialismului și a desființat orice întâlniri oficiale în urmă cu zece ani.

Președintele în funcție, Nicolas Maduro, l-a catalogat din nou pe Mendoza ca și sabotor principal ce a adus țara într-o situație de lipsă acută de alimente, pentru a submina guvernul.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Nahrungsmittelkonzern-bittet-um-Hilfe-article16916976.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 − 18 =