Concern de oțel vrea să vândă pe internet

2-format3

Concern de oțel vrea să vândă pe internet
Comerciantul de oțel Old Kloeckner & Co merge online și șeful corporației, Gisbert Rühl se scufundă temporar în scena start-up-urilor de la Berlin. El trebuie doar să fie atent ca acțiunile sale să nu fie de prisos.

Cei care caută un clișeu vechi din zona Ruhr, îl va găsi în palatul argintului din Duisburg. Acolo la etajul 11 al sediului Kloeckner&Co, există o sală de ședințe unde timp de zeci de ani nu s-au schimbat prea multe. Scaune de stejar grele grupate în jurul unei mese masive. La partea din față a unei tapiserii stă agățată o scenă de vânătoare. Picturi în ulei de culoare închisă și busturi cinstesc pe tatăl fondator Peter loeckner. Și fereastra din față oferă o vedere a coșurilor fumegânde ale combinatului siderurgic ThysenKrupp de la orizont.

Cei care caută stereotipul noii economii, acesta se găsește în casa Beta din Berlin-Kreuzberg. În clădirea cu fațada greu de definit, înaintea unor parcuri cu zeci de biciclete, reclame luminează pentru diferite industrii. Uneori, ele angajează doar un loc de muncă, alteori un întreg departament. Valorile nu mai sunt create în birourile tradiționale, este sloganul acestei comunități start-up. Într-o atmosferă relaxată, de cafenea, se fac planuri și spreanțe pentru ideea ingenioasă care promovează afacerea lor critică.

Gisbert Rühl este mai curând unul dintre ei. Șeful vechiului comerciant de oțel vechi de 100 de ani spune că Kloeckner adună 6,4 miliarde de euro în vânzări și aproape 10.000 de angajați s-au mutat de curând în locul de muncă temporar de la Berlin din Beta House. Bărbatul în vârstă de 55 de ani spune că nici măcar nu au birou acolo, ci doar o masă pentru șase persoane. Lângă ei, doi angajați tineri ai Klockner, potențiali investitori și experți IT, dar care nu mai au loc. Iar pe una din mesele vecine se finisează un site web pentru femei. Rühl spune că sunt o raritate pe scena start-up-urilor. Când managerul oțelului vrea să continue apelurile sale neperturbat, el trebuie să lipească de perete cutia lui închiriată, astfel încât nimeni să nu poată auzi.

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/kloeckner-co-konzern-will-stahl-im-internet-verkaufen-1.2116156

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 1