Concern petrolier din Venezuela în pragul falimentului

rtsnrnh

Cele mai mari rezerve petroliere din lume se află în proprietatea statului venezuelan. Țara este dependentă de exporturile de petrol. Datorită prețurilor reduse Venezuela este deja pe marginea prăpastiei, dar s-ar putea ca situația să devină și mai dificilă.

Concernul petrolier PDVSA se află într-o nevoie acută de lichidități și avertizează în mod indirect cu privire la posibilitatea intrării în faliment. Compania de stat din Venezuela a extins un termen limită pentru a încerca să convingă creditorii să restructureze o parte din datorii.

După cum a anunțat compania marțea trecută, ea va încerca să transforme obligațiunile scadente pentru anul 2016 și 2017 în hârtii de valoare cu scadență în anul 2020, iar în schimbul unei astfel de restructurări compania oferă o dobândă anuală de 8,5% în loc de 5,25% cât era anterior. Dacă acest lucru nu va fi posibil, atunci va deveni și mai dificilă achitarea datoriilor. Situația va deveni astfel foarte complicată. În total este vorba despre un volum de 5,3 miliarde de dolari americani.

Dacă oferta de restructurare nu va avea succes, atunci va fi foarte dificil pentru companie să își achite datoriile scadente la timp, au anunțat recent reprezentanții companiei. Era neclar inițial cât de gravă este situația, nu se știa exact dacă amenințarea insolvenței îi va determina pe investitori să accepte restructurarea datoriilor.

Compania și cei 150.000 de angajați ai săi suferă de pe urma prețurilor extrem de reduse la petrol care se apropie în prezent de fix 50 de dolari americani pe baril. Concerne precum PDVSA își desfășoară în prezent activitatea într-un mod foarte ineficient, iar țara duce lipsă de rafinării și tehnologii moderne de producție.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Venezuelas-Erdoelkonzern-warnt-vor-Pleite-article18886026.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − = 32