Concernele americane le depășesc pe cele germane, Trump pe de alături cu afirmațiile


Potrivit unei analize, constructorii auto germani sunt mult mai puțin prezenți pe piața americană decât concurenții lor americani pe piața germană. Argumentele președintelui american Donald Trump nu sunt chiar reale, spune un expert din domeniu, Ferdinand Dudenhöffer.

Președintele american Donald Trump a lansat o afirmație potrivit căreia producătorii germani de automobile nu sunt la fel de prezenți pe piața americană cum sunt concurenții lor americani pe piața germană. Această afirmație este în contradicție cu opiniile experților autohtoni. Conform unei analize a expertului Ferdinand Dudenhöffer lucrurile stau chiar pe dos, cel puțin din punct de vedere al cotei de piață.

Concernele americane de automobile au ocupat în primele patru luni ale acestui an o cotă de piață cumulată de 18,8% în Germania. Din contră, ofertanții germani din SUA au atins doar 7,3% din vânzări în aceeași perioadă. BMW a produs acolo cu aproape 45.000 de automobile mai mult decât a vândut. Multe exemplare, printre care automobile de teren din seria X, merg din Spartanburg direct către export, iar cei de la München operează în South Carolina cea mai mare fabrică a lor.

Având în vedere dezvoltarea de la trecerea în noul an, acest lucru arată o dominație incontestabilă a producătorilor germani în America. În anul 2016 pe piața americană au fost vândute în total 17,5 milioane de automobile personale și vehicule utilitare de mici dimensiuni. Datele Asociației Automobilistice VDA arată că Mercedes, BMW, Volkswagen și alții au vândut împreună 1,33 milioane de exemplare, un declin de patru procente. Cota de lor de piață din Statele Unite ale Americii a fost în anul precedent de peste șapte procente. Concurența americană a venit în special din partea General Motors cu 17,3% sau Ford cu 14,8%. În spatele lor s-a situat concernul Toyota din Japonia.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/US-Konzerne-uebertreffen-deutsche-Autobauer-article19862464.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 2 =