Concernele americane sunt cele mai valoroase in lume

8567677-Kopie

Concernele americane sunt cele mai valoroase

În economia mondială concernele americane dau din nou ritmul economiei globale. Ele sunt la putere în domenii precum digitalizare și sunt de asemenea comercializate cu mare poftă pe burse. Europa joacă și datorită unei monede euro mai slabe, doar rolul secund.

Apple, Microsoft, ExxonMobil arată că cele mai valoroase companii ale lumii în funcție de valoarea pe bursă sunt situate în Statele Unite ale Americii. Informațiile publicate de Handelsblatt și de firma de consultanță Ernst & Young au arătat că economia SUA a recâștigat poziția dominantă față de China și Europa.

Mai mult de jumătate, și anume 52 din totalul de 100 cele mai valoroase firme au, potrivit Handelsblatt sediul în SUA. Doar Apple a fost cu puțină vreme înainte de Crăciun evaluată pe bursă la 519 miliarde de euro. Apoi urmează Microsoft, concernul petrolier ExxonMobil, ofertanții de servicii financiare Berkshire Hathaway și concernul internet Google, toate cu sediul în SUA. În total top 100 a adunat o valoare totală de fix 13.000 de miliarde de euro și astfel cu cu 2.000 de miliarde de euro mai mult ca în anul precedent.

Din Germania au atins topul cinci companii cu greutate și anume Bayer pe locul 57 cu o valoare bursieră de 94,3 miliarde de euro. Apoi urmează VW, Siemens, Daimler sau SAP. BASF a căzut înapoi pe locul 106. În total Germania este pe locul patru mondial în topul economiilor și este de asemenea pe locul patru ca valoare a companiilor din top, după China, SUA și Marea Britanie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/US-Konzerne-sind-am-wertvollsten-article14231516.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 32 = 40