Concernele auto trebuie să fuzioneze

Industria auto se află în fața unui moment crucial, ne arată un studiu KPMG. Concurența exercitată acum de concernele tehnologice împinge producătorii mari către acorduri. În caz contrar, producătorii de automobile nu vor reuși să supraviețuiască.

Industria auto trebuie să se axeze pe parteneriate, spun părerile experților. În special producătorii automobilelor ieftine trebuie neapărat să fuzioneze, dacă vor să supraviețuiască luptei pentru supraviețuire în fața giganților din domeniul tehnologic, spune expertul auto Dieter Becker de la compania de consultanță KPMG de la Frankfurt, cu ocazia prezentării unui nou studiu.

Dacă producătorii de automobile nu vor să degenereze în companii de dimensiuni tot mai mici, ele trebuie să rezolve o parte din concurența care se manifestă între ele. În prezent companiile de tehnologie precum compania-soră a Google, Waymo, compania americană Apple și multe alte concerne tehnologice doresc să se implice în teme de viitor, teme din domeniul IT, precum automobile autonome sau servicii de car sharing, fără a avea în prezent producție proprie de automobile.
Cei mai mari 50 de producători de automobile formează astăzi doar 20% din capitalizarea de piață a celor mai mari 15% companii de tehnologie. În anul 2010 cota era de 40%, mai adaugă Becker. Concernele din domeniul digital joacă între timp în cu totul altă ligă. Chiar și din punct de vedere a rezervelor valutare disponibile, industria auto poate pierde teren pe viitor.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Autokonzerne-muessen-fusionieren-article20216010.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 38 = 47