Concernele chineze vor să reducă producția

Kupfer

Cu apetitul în scădere al Chinei pentru materii prime, prețurile la acestea se duc tot în jos. Concernele chineze producătoare de cupru reacționează. În cazul nichelului, guvernul a intervenit de ani de zile.

În perspectiva prețurilor în scădere la cupru, nouă concerne chineze s-au pus de acord să reducă producția pentru anul care vine. Acest lucru a fost decis după o reuniune de sâmbătă dimineața de la Shanghai, explică un manager de la una din companii, care a dorit să rămână anonim.

Regresul ar trebui să corespundă unui volum de 200.000 de tone, sau cinci procente, comparativ cu anul acesta. Într-o a doua întâlnire de după-amiază s-a mai decis luarea în considerare a unor reduceri și mai mari. Cantitățile corespunzătoare vor fi fixate în următoarele săptămâni. Insiderul a spus că întâlnirile vor avea loc periodic timp de două săptămâni, având rolul de a verificare reducerile propuse de fiecare societate.

Măsura are scopul de a stabiliza prețurile la cupru pe piața de la Shanghai și London Metal Exchange. Prețul la cupru scade datorită unei cereri mai slabe din partea Chinei, care este simultan cel mai mare producător, dar și cel mai mare consumator de metale, iar aprecierea dolarului a atins recent minimul mai multor ani.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinas-Konzerne-wollen-Produktion-drosseln-article16454126.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 63 = 64