Concernele germane vând mai multe arme


Cercetătorii pentru Pace ne arată o imagine sumbră: este pentru prima dată din anul 2010 când vânzările concernelor de armament au crescut din nou, într-un mod semnificativ. În special firmele americane au ieșit câștigătoare, dar profită și cele germane.

Concernele internaționale de armament vând din nou mai multe arme. După cum anunță și Institutul de Cercetare pentru Pace – “Sipri” – de la Stockholm, vânzările de arme și servicii militare au crescut anul trecut pentru prima dată din anul 2010. Concernele americane sunt în continuare cei mai mari comercianți de armament din lume, la mare distanță de orice alt jucător. Firmele europene au vândut, prin comparație, aproximativ același volum de armament ca și în anul 2015. Cele mai importante companii germane și-au sporit afacerile cu circa 6,6% și au obținut în total șase miliarde de dolari.

Potrivit celor de la Sipri, anul 2016 s-a încheiat cu vânzări totale de arme și servicii militare în valoare de 374,8 miliarde de dolari, generate de principalele 100 de companii de armament. În comparație cu anul 2015 a fost înregistrată o creștere de 1,9%, în comparație cu 2002 creșterea a fost de 38%.

Sipri a demarat în anul 2002 evaluarea vânzărilor de arme a concernelor din top 100. În cei cinci ani dinaintea anului 2016, vânzările de armament au scăzut constant. Cea mai mare creștere a fost înregistrată, conform studiului de concernele americane. Dar și cele germane au crescut semnificativ în comparație internațională. Printre cele din Top 100 se numără trei companii germane de armament precum și două așa-numite concerne trans-europene, cu participație germană (Airbus Group și MBDA).

Volumele totale ale vânzărilor generate de companii americane din Top 100 s-au ridicat anul trecut la 217,2 miliarde de dolari, spun cei de la Sipri. Această cifră corespunde unei creșteri de patru procente în comparație cu anul precedent. Astfel că firmele americane dețin în continuare cea mai mare parte a pieței de armament de la nivel mondial, cu o cotă de 57,9%.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-K

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1