Concernele îngroapă Desertec, proiectul de producere a energiei în deşert

3le50049

Concernele îngroapă Desertec
Proiectul prevede ca în deşertul Sahara să se producă energie solară şi eoliană, iar aceasta să ajungă să acopere în anul 2050 o pondere de 15% a nevoii europene de energie electrică. Acest obiectiv ambiţios va rămâne doar un vis, cel puţin pentru moment. Proiectul va fi însă continuat la o scară mai redusă.

Proiectul de producere a energiei în deşert, Desertec ajunge la final după 5 ani de la înfiinţare. Iniţiativa industrială Desertec se va concentra în viitor pe oferirea de servicii pentru partenerii comerciali rămaşi, a declarat compania. Mare parte din ultimii 20 de participanţi se retrag, din păcate şi firma saudită de energie ACWA Power, administratorul chinez de reţea, State Grid şi furniyorul german RWE rămân la bord. De asemenea, o altă companie germană de la Munchen a spus adio viziunii de a alimenta Europa şi Africa de Nord cu energie electrică. Chiar şi compania ABB din Elveţia sau Deutsche Bank au renunţat la acest proiect ambiţios.

Cu toate acestea, şeful DII, Paul van Son, consideră într-un mod soptimist că activitatea din ultimii cinci ani nu a fost zadarnică. Aproximativ 70 de proiecte sunt planificate sau în curs de desfăşurare. DII a ajutat în această perioadă prin convingere, studii de bază sau strategii. Această fază este acum finalizată şi DII ajustează acum cerinţele. Proiectul îşi propune să ajungă la volumul de trei gigawaţi în acest an, iar în 2020 să dispună de o capacitate totală de 35 gigawaţi.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Konzerne-beerdigen-Desertec-article13777501.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 42