Concernele petroliere trimit manageri în Iran

Iran-OElCompaniile petroliere occidentale văd semne care spun că în curând sancțiunile împotriva Iranului vor fi ridicate și trimit în același timp manageri în republica islamică, pentru a relua negocierile.
Marile companii petroliere din Occident se bazează, potrivit agenției de știri Mehr, pe ridicarea sancțiunilor împotriva Iranului. În așteptarea unei decizii, concernul francez Total și cel britanic Shell au trimis manageri în republica islamică, anunță Mehr.

Acolo aceștia s-au întâlnit cu reprezentanți ai companiei National Iranian Oil Company (NIOC) și cu National Iranian Tanker Company (NITC). Anterior, ministrul de externe Mohammed Dschawad Sarif a spus, potrivit agenției de știri Isna, că în cadrul litigiului privind programul nuclear împotriva țării sale, sancțiunile pot fi ridicate în decurs de câteva zile.

Companiile din numeroase țări vestice au sperat pentru o ridicare a acestor sancțiuni, pentru a putea face din nou afaceri cu Iranul. Pentru firmele germane este posibil pe termen mediu un volum al afacerilor de cinci miliarde de euro, spune directorul afacerilor externe din cadrul Camerei Germane de Comerț și Industrie (DIHK), Volker Treier. Pe termen lung poate fi vorba realistic de exporturi în valoare de zece miliarde de euro. În 2014 volumele comerciale s-au situat la 2,7 miliarde de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Oelkonzerne-schicken-Manager-in-den-Iran-article16783361.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 10