Concernele plătesc 26,4 miliarde pentru deșeuri nucleare

eon

Conform controversatei propuneri a Comisiei Deșeurilor Atomice KFK, guvernul federal german reduce din responsabilitatea permanentă a producției de energie electrică. Însă acordul nu va fi ieftin pentru companii.

Acordul dintre concernele energetice și guvernul federal german pentru finanțarea deșeurilor atomice va sosi curând, arată informațiile “Börsen-Zeitung”. La sfârșitul lunii septembrie un proiect pentru modificarea Legii Energiei Atomice va ajunge în cabinet, iar acesta ar trebui să fie adoptat până la sfârșitul anului. Potrivit acordului de bază Eon, RWE, EnBW și Vatenfall ar trebui ca deja la sfârșitul anului 2016 să plătească 26,4 miliarde de euro în bani gheață la o fundație publică.

Aceasta preia în schimb responsabilitatea concernelor față de contractarea și finanțarea depozitării de deșeuri atomice. Acest lucru a fost relatat de “Börsen-Zeitung” din cercuri ale Comisiei Atomice KFK, care este condusă de politicienii Ole von Beust, Matthias Platzeck și Jürgen Trittin. Raportul lor, prezentat la sfârșitul lunii mai este încă o bază importantă pentru guvernul federal.

Suma de 26,4 miliarde de euro se bazează pe prețurile din anul 2016 și se aplică de asemenea dobânzi de 4,58% anual asupra compensațiile anterioare pe care concernele trebuie să le achite. Banii vor trebui transferați imediat după eliminarea Legii Atomice la sfârșitul anului către o fundație publică ce urmează a fi fondată ulterior, spune un membru al comisiei. Suma cuprinde, pe lângă compensații pe care concernele le-au format deja pentru depozitarea deșeurilor atomice, încă un cost suplimentar pentru acoperirea diferitelor riscuri.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Konzerne-zahlen-26-4-Milliarden-fuer-Atommuell-article18616421.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + = 20