Concernul telecom Altice vrea Bouygues

RTR4WDFP

Concernul telecom Altice vrea Bouygues

În Franța piața de telefonie mobilă se confruntă cu o revoluție extraordinară. Patru furnizori de servicii ar putea deveni trei. Miliardarul Drahi intră într-o campanie de achiziții.

Magnatul european al cablului, Patrick Drahi, pleacă într-un tur al cumpărăturilor. Concernul telecom controlat de el, Altice, a pregătit o ofertă de preluare pentru concurentul francez Bouygues Telecom. Altice SA nu a dorit să ofere informații. Potrivit insiderilor compania cu sediul în Luxembourg vrea să pună pe masă până la zece miliarde de euro. Altice vrea să preia Bouygues Telecom prin intermediul filialei sale Numericable-SFR.

În ciuda ofertei de miliarde de euro, acțiunile Altice au urcat cu aproape 14 procente. Deși oferta este cu două miliarde de euro mai avantajoasă decât evaluarea Bouygues Telecom efectuată de ING, analiștii califică posibila tranzacție ca fiind extrem de pozitivă și văd un potențial considerabil de sinergie în domeniile infrastructură, resurse umane și marketing. Iar tranzacția poate ajunge să valoreze chiar și 12 miliarde de euro.

http://www.teleboerse.de/aktien/Telekomkonzern-Altice-greift-nach-Bouygues-article15349021.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 31 = 39