Concurenții Deutsche Bahn cer despăgubiri

Șine noi, macazuri sau semafoare: 7,5 miliarde de euro investește Deutsche Bahn în acest an în rețeaua feroviară. Dar concurenții lor sunt indignați și vor să fie afectați mai puțin de întreruperi totale de trafic. De asemenea, să fie chemați mai des la discuții.

Întârzieri, blocaje de trafic, trasee alternative sau autobuze: campania de renovări de la Deutsche Bahn aduce multă agitație pentru concurenții lor. Mai mulți ofertanți de servicii feroviare cer companiei naționale germane să achite daune. Agenția Federală Feroviară anchetează în prezent dacă nu cumva Deutsche Bahn limitează accesul la rețea prin aceste lucrări planificate. Se bucură că există mai mulți bani, dar în anumite privințe există loc de îmbunătățire, spune Matthias Stoffregen, administrator la Asociația Germană a Concurenților Deutsche Bahn, Mofair. Eefectele pe care le au aceste lucrări asupra traficului de persoane și mărfuri este deja imens.

Concernul federal investește în acest an suma record de 7,5 miliarde de euro în rețeaua feroviară germană, în șine, macazuri sau semafoare. Suma este cu 200 de milioane de euro mai mare ca și în anul precedent. Mai multe companii spun că nu au control asupra acestor șantiere, astfel că există întârzieri sau chiar anulări de trasee, care dăunează afacerilor și imaginii companiilor, raportează Stoffregen. Acest lucru face ca, compania feroviară germană să datoreze plăți compensatorii către clienți.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bahn-Konkurrenten-fordern-Schadenersatz-article19862774.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =