Condusul fără șofer

46930967

Condusul fără șofer
Utilizarea de mașini autopropulsate este aproape. Sony se pregătește pentru următoarea piață în curs de dezvoltare. Camere foarte sensibile pentru automobile autonome vor fi produse curând de japonezi. Sony speră ca efectul la clienții din Germania sa fie major.

Gigantul japonez de electronice, Sony, a planificat potrivit unui raport mass-media, producția în masă de camere extrem de sensibile pentru mașini autopropulsate. Producerea acestor “ochi electronici” va începe în a doua jumătate a anului viitor, la fabrica Sony din Kumamoto în sud-vestul țării, raportează ziarul japonez de afaceri Nikkei. Din anul 2016 autoturismele marilor producători ar putea fi echipate cu senzori performanți.

Sony a dezvoltat senzori mai sensibili de zece ori decat modelele care sunt în prezent instalate pe mașini. Noii senzori ar putea detecta obstacole atât pe zi cât și pe noapte. Mașinile autopropulsate necesită, conform raportului, cel puțin șase camere extrem de sensibile. Acestea sunt, prin urmare, o componentă importantă pentru mașinile viitorului. Dezvoltarea unor astfel de mașini inteligente este o oportunitate pentru industria auto și electronică japoneză, scrie Nikkei. Sony speră să realizeze o cotă de piață 50% la nivel mondial pentru senzori de imagine.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Sony-stattet-Autos-mit-Augen-aus-article13428791.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 4 =