Conferinţa de presă a lui Klaus Iohannis şi Donald Trump. Ce au spus cei doi preşedinţi despre terorism, corupţia din România, bugetul de apărare, Rusia şi vizele pentru români

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit vineri după-amiaza, la Casa Albă, cu preşedintele SUA Donald Trump.

La finalul discuţiilor care au durat 45 de minute, cei doi oficiali au susţinut o conferinţă de presă comună, în cadrul căreia şeful statului american l-a felicitat pe Iohannis pentru „curajul de a lupta împotriva corupţiei şi pentru apărarea statului de drept”, i-a mulţumit pentru măsurile luate de România referitoare la mărirea bugetului dedicat Apărării şi a salutat întârirea parteneriatului strategic dintre cele două ţări.

Trump a folosit evenimentul şi ca pretext pentru a face referire la evenimentele recente referitoare la izolarea Qatarului, acuzat de sponsorizarea terorismului, arătând că acest lucru nu mai poate continua şi că toate naţiunile civilizate trebuie să se unească pentru combaterea flagelului ISIS.

În privinţa programului Visa Waiver, o întrebare în acest sens a părut a-l lua prin surprindere pe preşedintele american, care a răspuns sincer că acest lucru nu l-a discutat cu Iohannis, dar îl va discuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − 86 =