Conferinta internationala in Cetatea Oradea

Vineri, 10 martie 2017, in Cetatea Oradea a avut loc conferința internațională „Politici de sănătate: care sunt soluțiile inovatoare pentru teritorii?”, organizata de municipiul Oradea in parteneriat cu Ambasada Franței în România și Zona Metropolitană Oradea.

Conferinta care se derulează în cadrul Întâlnirilor Europene din Transilvania (ediția a VII-a) a fost organizat pe parcursul a a trei zile (Cluj-Napoca – 8 martie, Zalău -9 martie și Oradea -10 martie), permite punerea în discuție a politicilor publice de sănătate din cele două țări, raportul lor în teritoriu, precum și rolul lor în dezvoltarea locală, oferind o viziune reciprocă pe baza experiențelor proprii.

Conferința de la Oradea s-a axat pe două teme: măsurile de îmbunătățire a prevenției medicale și cooperarea transfrontalieră în domeniul sănătății (Frontiera: obstacol sau oportunitate?).

La conferință, din partea administrației locale a participat Dacian Palladi, administrator public al municipiului, precum și reprezentanți ai domeniului sănătății din spitalele orădene aflate în subordinea Primăriei Oradea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 60