CONFIDENTUL LUI ANGELA MERKEL A PLECAT IN ALTA LUME

DVAG / Reinfried Pohl

Miliardarul Reinfried Pohl a decedat
Acesta a fost donator important pentru formațiunea CDU și de asemenea confidentul cancelarului Angela Merkel, Reinfried Pohl decedând la vârsta sa venerabilă de 86 de ani. Fondatorul DVAG pentru consultanță în investiții a fost unul dintre cei mai bogați germani, dar de asemenea un antreprenor controversat.

Reinfried Pohl, unul dintre ce mai bogați germani a murit, fondatorul și CEO-ul Deutsche Vermögensberatung (DVAG) a decedat joi seara, la vârsta de 86 de ani, ca urmare a unei insuficiențe cardiace. Pohl a fost una dintre cele mai remarcabile personlități din perioada postbelică.

În 1970 Pohl a fondat compania de consultanță în investiții. Compania are, potrivit proprilor date, peste 6 milioane de clienți astăzi și înregistrează cele mai mari vânzări financiare independente din Germania. DVAG oferă produse de investiții, cum ar fi asigurări de viață sau planuri de economii. Această afacere l-a dus pe Pohl la nivelul de miliardar. Revista Manager estimează averea familiei sale la aproximativ 2,85 miliarde de euro și îl aduce pe acesta pe locul 31 în topul celor mai bogați oameni din Germania.

Politic, Pohl a fost de partea CDU, chiar dacă el a fost multă vreme un membru al FDP și a intrat pentru prima dată în Uniune în iulie 1970. Fostul cancelar Helmut Kohl a fost timp de decenii unul dintre cei mai importanți prieteni ai lui Pohl, fostul ministru al lui Kohl, Friedrich Bohl conduce consiliul de supraveghere al DVAG, în care este membru și ministrul de finanțe Theo Waigel de la CSU.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/dvag-gruender-und-milliardaer-reinfried-pohl-ist-tot-a-975046.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

90 − = 89