Conflict privind bonusurile managerilor de la Lufthansa

Un director Lufthansa câștigă circa două milioane de euro pe an, iar directorul consiliului de administrație cu încă un milion în plus. Consiliul de supraveghere crede că aceste compensații sunt “insuficiente” și cere o majorare substanțială, confruntându-se cu opoziția sindicatelor.

În consiliul de administrație de la Lufthansa există un conflict privind remunerația fără acoperire a membrilor din conducere. Potrivit unui raport al Spiegel, angajații din corpul de control al companiei aeriene cer o majorare semnificativă a lefurilor, iar votul este aproape unanim.

După cum raportează revista, consiliul de administrație a decis săptămânile trecute să majoreze componentele salariale pe termen lung pe baza performanțelor recente a managerilor de top. Astfel că remunerațiile acestora ar putea crește cu până la 20% până în annul 2020.

Pentru a motiva această majorare, se spune într-un proiect, salariile directorului executiv de la Lufthansa, Carsten Spohr și a colegilor săi din conducerea companiei sunt atât de reduse în prezent încât este extreme de dificil să se identifice noi candidați pentru pozițiile de conducere. Iar în acest document se specifică faptul că nivelul redus al remunerațiilor este confirmat de situația pe piață. În prezent directorii din conducerea Lufthansa câștigă circa două milioane de euro pe an. În cazul CEO-ului salariul este cu un milion de euro mai mare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Streit-ueber-Managerboni-bei-Lufthansa-article19839371.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 60