Conflictul din Ucraina: un oraş din estul ţării a rămas fără electricitate şi apă

_76346593_ukrainetroopsnewafp

Conflictul din Ucraina: un oraş din estul ţării a rămas fără electricitate şi apă
Potrivit rapoartelor mass-media din Rusia şi Ucraina, oraşul Luhansk din estul Ucrainei a rămas fără apă şi energie electrică, din cauza conflictului dintre Ucraina şi Rusia după anexarea acesteia din urmă, a peninsulei Crimeea.

Bombardarea continuă, în timp ce forțele ucrainene încearcă să avanseze împotriva rebelilor pro-rusi, ca urmare o substație de energie electrică dintr-un cartier din Luhansk a fost avariată.
Nu există nici un semn de încetare a conflictului, în ciuda prăbușirii, in cursul zilei de joi, a unui avion de pasageri, in Malaezia teritoriul deţinut de rebeli. Avionul cu 298 de persoane la bord s-a prăbușit între Krasni Luch în regiunea Luhansk și Shakhtarsk în regiunea Donetsk.

Pe de altă parte, o rafinărie de petrol din Lysichansk, în regiunea Luhansk, a luat foc, spun rapoartele agenției de ştiri din Rusia, RIA. Mai multe explozii s-au auzit, de asemenea, în noaptea zilei de joi spre vineri, in oraşul detinut de rebeli Donetsk, potrivit rapoartelor, confruntarea ar fi avut loc în jurul aeroportului. Rusia a anexat peninsula Crimeea din Ucraina în luna martie, și a fost acuzată de înarmarea rebelilor și chiar trimiterea de trupe ruseşti, in mod regulat în Donetsk și Luhansk – acuzaţie ce a fost negată de către Kremlin.

Peste 1.000 de civili și combatanți au fost uciși de la mijlocul lunii aprilie, când forțele de securitate din Ucraina s-a mutat pentru a recâștiga controlul asupra regiunilor de est, în timp ce zeci de mii de oameni au părăsit regiunea. Ambele părți posedă și folosesc arme grele, cum ar fi mai multe lansatoare de rachete și tancuri.
http://www.bbc.com/news/world-europe-28363086

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =