Confruntarea SUA- China ar fi un „dezastru”, spune preşedintele chinez Xi

_76137320_023082267-1

Confruntarea SUA- China ar fi un „dezastru”, spune preşedintele chinez Xi
Confruntarea cu SUA ar fi un “dezastru”, este de părere președintele chinez Xi Jinping, exprimându-şi totodată dorinta pentru un respect reciproc între cele două națiuni. Comentariile acestuia au fost făcute în dialogul anual China-SUA care a avut loc la Beijing. Diplomații urmează să discute despre moneda chineză, Coreea de Nord și tensiunile în Marea Chinei de Sud.

Delegația Statelor Unite este condusă de secretarul de stat John Kerry, care în discursul de deschidere a spus că SUA nu caută să “stăpânească” China. Xi a declarat că interesele celor două țări sunt acum “mai mult ca niciodată, interconectate”, şi au mai mult de câștigat de pe urma cooperării. ” Confruntarea China-SUA, pentru cele două țări și în lume, ar fi cu siguranta un dezastru”, a menţionat acesta. “Noi ar trebui să ne respectăm reciproc si sa ne tratăm unii pe alții în mod egal, să respectăm suveranitatea și integritatea teritorială a celuilalt și să respectăm alegerea reciprocă pe calea de dezvoltare.”

Președintele SUA, Barack Obama, de asemenea, a declarat că Statele Unite “se bucură de apariția unei Chine stabile, pașnică și prosperă”.
SUA și China au avut, de asemenea, dezacorduri în ultimele luni, în special pe atacuri cibernetice. În luna mai, autoritățile americane acuzau cinci ofițeri militari chinezi de hacking în companiile americane. Beijing a negat cu fermitate acuzațiile, acuzând Statele Unite că au lansat atacuri cibernetice împotriva Chinei.
http://www.bbc.com/news/world-asia-28223648

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =