Congresul Popular al Chine aprobă planul cincinal

fe88d36e0a987318e16904518ccae2ae

Congresul Popular al Chinei rămâne fidel unei tradiții. Nu s-a întâmplat niciodată în istoria Chinei comuniste ca reprezentanții să respingă o propunere. Acum cei 2900 de delegați nu fac excepție de la regulă.

Congresul Popular al Chinei a adoptat noul plan cincinal în încheierea reuniunii sale anuale de la Biejing. Din cei fix 2900 de reprezentanți ai camerei, 2778 au convenit pentru actualul plan de dezvoltare. 53 de reprezentanți s-au declarat împotriva planului și au existat de asemenea 25 de abțineri. Votul a fost similar cu cel petrecut la adoptarea ultimului plan, din anul 2011.

În ciuda unei conjuncturi slabe pe care o resimte a doua economie a lumii, noul plan cincinal al noului șef de stat și de partid, Xi Jinping, o creștere economică medie anuală de 6,5%, “sau mai mult”, până în anul 2020. Experții cred însă că această planificare este extrem de ambițioasă. Criticii se plâng de asemenea că există prea puține proiecte de reformă pentru implementarea unei piețe libere.

Planul întărește obiectivul dublării veniturilor și performanței economice până în 2020, comparativ cu nivelul anului 2010. Economia ar trebui să se dezvolte prin cercetare și inovare. Sectorul serviciilor ar trebui să crească și supracapacitățile din industrie să fie reduse. Guvernul promite în continuare investiții în infrastructură și mai multe eforturi de protejare a mediului.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinas-Volkskongress-nickt-Fuenfjahresplan-ab-article17233291.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =