Consilierii locali au votat, vor fi reabilitate termic inca 48 de blocuri in urmatorii ani

Astfel, în cadrul ședinței din 30 martie, consilierii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea termică a 48 de blocuri de locuințe din Oradea. Conform Primariei, reabilitarea este necesara pentru reducerea consumului de energie termică și implicit a materiei prime de producere, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră precum și imbunatatirea aspectului urbanistic al localității.

“Noi am revizuit studiile de fezabilitate deoarece s-au schimbat normele, anumite condiții de alocare. Astfel, din cele 75 de asociații care erau inscrise în proiect au rămas 48. Nu toate au acceptat noile condiții, deoarece sunt și niște costuri suplimentare datorită izolării inclusiv a subsolului, a schimbării anumitor utilități interioare. Eu doresc să le mulțumesc celor 48 de asociații care au rămas în proiect, astfel că avem un prim pachet pe care-l să depunem imediat ce axa de finanțare reabilitare blocuri va fi operațională. E un proiect important, pentru că schimbă atât imaginea blocurilor, dar în măsură și mai mare contribuie la reducerea facturilor de încălzire”, a declarat primarul Ilie Bolojan.

În anii anteriori, prin fonduri guvernamentale au fost reabilitate în Oradea 39 de blocuri, iar prin fonduri europene alte 45.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 11 =