Consiliul Concurenței a câștigat procesul cu Panasonic; amenda aplicată companiei în 2014, menținută de către instanță

Consiliul Concurenței a câștigat irevocabil procesul cu Panasonic, după ce în 2014 compania a contestat în instanță amenda în valoare de circa 210.000 lei primită pentru participarea la o înțelegere anticoncurențială în cadrul campaniilor de tip buy-back.

Potrivit unui comunicat de presă al autorității pentru concurență, transmis marți IVOLINE, Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat definitiv încălcarea legii concurenței de către Panasonic Marketing Europe GmbH Wiesbaden Germania prin participarea la o înțelegere anticoncurențială în cadrul campaniilor de tip buy-back, alături de alte companii active pe piața comercializării de echipamente electrice și electronice (EEE). De asemenea, instanța a menținut amenda aplicată companiei de 209.597 lei.

În anul 2014, Consiliul Concurenței a sancționat cu amenzi în valoare totală de 56.487.840 lei (aproximativ 12,7 milioane euro) 14 companii membre ale asociațiilor ROREC și ECOTIC pentru încheierea unor înțelegeri anticoncurențiale în cadrul campaniilor de tip buy-back.

“Autoritatea de concurență a amendat opt companii membre ROREC pentru încheierea unei înțelegeri privind controlul vânzărilor și fixarea discounturilor pe care le puteau acorda în cadrul campaniilor de buy-back. În acest fel, au fost afectați consumatorii ce ar fi putut beneficia de reduceri mai mari în campaniile buy-back. În cadrul aceleiași investigații, șase companii membre ale asociației ECOTIC au fost sancționate pentru crearea unui mecanism similar cu cel al asociației ROREC în cadrul campaniilor de tip buy-back inițiate în februarie 2009”, se notează în comunicatul citat.

Consiliul Concurenței precizează, totodată, că Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat decizia autorității și în cazul companiei Maguay Impex SRL, toate celelalte cazuri aflându-se pe rolul instanței supreme, nefiind încă fixat un termen de judecată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =