Consiliul Concurentei a discutat cu autoritatile locale depre termoficarea din Oradea

conducte-termoficare-550x355 

O comferinta de presa a fost organizata marti 15 noiembrie 2016 de către Consiliul Concurentei si reprezentantii autoritatilor locale, printre care si viceprimarul Mircea Mălan.

Conform unui comunicat al Primariei, Consiliul Comcurentei se afla la Oradea în perioada 14-17 noiembrie 2016 pentru a se întâlni atât cu autorităţile locale, cât şi cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru a afla problemele cu care se confruntă aceştia pe plan local.

Subiectul principal al conferintei l-a constituit termoficarea din Oradea. “Pentru noi, modelul de termoficare este cel de dincolo de granițe, respectiv cel din Austria și Germania. Dar, nu numai această chestiune a zonei unitare este una comună cu Consiliul Concurenței, ci și un aviz pe care îl așteptăm chiar în aceste zile, aviz privind contractul de delegare a serviciului privind gestionarea transportului, distribuției și furnizării energiei termice.

Acest contract are nevoie de avizul Consiliului Concurenței, pentru a-l putea depune la Ministerul Fondurilor Europene și pentru a încheia contractul de finanțare pe etapa a II-a, etapă care presupune reabilitarea celor 20,28 km de conducte magistrale. Momentan, suntem în procedură de licitație publică pentru a realiza un nou studiu de fezabilitate privind zonele unitare “, a fost citat in comunicat viceprimarul Mircea Mălan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − = 75