Consiliul de administrație al VW estimează reducerea a 25.000 de joburi

glaenzt-nicht-mehr-so-wie

Pentru că industria automobilistică se orientează tot mai mult spre automobile electrice, consiliul de administrație de la Volkswagen prevede în următorii zece ani o reducere masivă de locuri de muncă.

Consiliul de securitate al Volkswagen se așteaptă să reducă 25.000 de joburi în următorii zece ani datorită tranziției către automobile electrice. Numărul joburilor reduse anual va fi între 1500 și 2500, asta depinde foarte mult de câte persoane vor fi de acord să accepte muncă în program flexibil sau cu normă redusă, spune președintele consiliului de administrație, Bernd Osterloh, care ocupă în același timp și funcția de membru în consiliul de supraveghere. În domeniile de viitor precum dezvoltare software sau servicii de mobilitate precum carsharing-ul vor fi create joburi noi, spune Osterloh.

În prezent reprezentanții angajaților negociază cu marca de bază, VW, cu privire la un așa-numit pact al viitorului, care ar trebui să ofere grupului pe de o parte flexibilitate în restructurare, dar și siguranța personalului. În general se explică în ce fel vor reacționa diferite unități și reprezentanțe la trenduri actuale precum digitalizarea și sisteme alternative. Este vorba despre produse, cantități, investiții și forță de muncă. Acordurile vor avea statut de negociere colectivă.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/vw-abgasskandal/vw-rechnet-mit-25-000-stellen-weniger-durch-elektroautos-14477489.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 − = 15