Consiliul lui Trump este complet dizolvat ca urmare a exemplului lui Musk

Pe data de 1 iunie anul acesta Elon Musk, CEO al Tesla Inc, SpaceX, The Boring Company și alte câteva start-up-uri, a anunțat că va părăsi atât consiliul de producție a președintelui Trump cât și forumul strategic și politic. Acum, la doar două luni mai târziu, consiliul este dizolvat complet după ce directorii executivi de la alte șapte companii au renunțat să se mai asocieze cu practicile lui Trump și au demisionat din consiliul prezidențial.

Primul membru care a părăsit unul dintre consiliile lui Trump a fost CEO-ul anterior de la Uber, Travis Kalanick. Acesta a părăsit consiliul strategic și politic a lui Trump pe data de 2 februarie, la o lună și jumătate după ce consiliul a fost format. Musk a preferat să rămână în consiliu și a subliniat faptul că el lucrează la promovarea opiniilor sale în administrație.

Dar la finalul lunii mai a fost clar că dacă Donald Trump va alege să părăsească acordul de la Paris, atunci Musk va părăsi ambele corpuri consultative. Musk s-a ținut de cuvânt și a părăsit funcțiile la câteva ore după ce Trump a făcut anunțul că va părăsi acordul. Trump a declarat la vremea aceea că se vor deschide negocieri și se va căuta o soluție care să fie corectă pentru toată lumea. Ceilalți lideri ai lumii au negat faptul că Trump ar fi încercat să negocieze în vreun fel acordul.

Înainte ca Trump să anunțe că, consiliile vor fi dizolvate, câțiva lideri s-au grăbit să părăsească formațiunea după ce au auzit remarcile lui Trump privind incidentele tragice care au avut loc în Charlottesville, Virginia, unde fanatici de grupuri pro-albi și grupuri de susținători ai ideologiei naziste au suferit ciocniri violente cu protestatarii, o persoană fiind ucisă și alte câteva rănite.

Remarcile lui Trump față de protestele care au erupt la Charlottesville i-au determinat pe mulți să se depărteze de Trump. Până miercuri dimineața alți șapte lideri au părăsit consiliul lui Trump, în ciuda faptului că președintele a avut o ultimă tentativă de a-i amenința pe aceștia, spunând că pentru fiecare persoană care pleacă există deja un înlocuitor.

http://www.teslarati.com/elon-musk-led-trumps-council-dismantled/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 − 28 =