Construcția de locuințe din Germania se dezvoltă în continuare

Boom-ul imobiliar din Germania se păstrează. Anul trecut au fost ridicate 280.000 de locuințe noi. Dar cererea rămâne în continuare mai ridicată decât creșterea renovărilor.

În Germania anul trecut a fost un an record pentru construcția de locuințe, cel mai bun an din acest punct de vedere din 2004 și până în prezent. 278.000 de locuințe individuale au fost finalizate și astfel cu 30.000 mai multe ca și în anul precedent, raportează Biroul Federal de Statistică. Dezvoltarea pozitivă începută în anul 2011 se menține.

Cu toate acestea, guvernul federal german și industria constructoare de locuințe sunt de părere că, datorită cererii tot mai mari în zonele metropolitane, dar și a numărului mare de imigranți din perioada recentă, ar fi nevoie să se construiască cel puțin 350.000 anual. Chiar și anul 2016 a prezentat o creștere a numărului de locuințe noi autorizate – 375.400, dar care a fost semnificativ mai mare decât numărul locuințelor finalizate.

Acest lucru conduce la un surplus de 605.000 de locuințe autorizate, dar nefinalizate, subliniază statisticienii. Ramura constructoare de locuințe profită de multă vreme de pe urma dobânzilor reduse. Astfel că în ultimii ani tot mai mulți constructori și-au permis să ridice propriile locuințe, iar în același timp investitorii au considerat tot mai atractiv să bage mulți bani în imobiliare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Wohnungsb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 30 = 33