Construcția de tancuri va fi sprijinită de statul german

Krauss-Maffei

Construcția de tancuri va fi sprijinită de statul german

În curând constructori de blindate precum Kraus-Maffei sau șantiere navale precum ThyssenKrupp Marine Systems vor putea fi sprijinite cu bani publici. Industria de armament, prin aceste două ramuri, va fi prezentată în fața reprezentaților guvernului ca fiind o industrie cheie.

Guvernul federal german vrea, potrivit informațiilor Spiegel, să sprijine dezvoltarea de tancuri și submarine prin intermediul fondurilor de la stat. O rundă secretă de întâlniri formată din secretari de stat s-a pus de acord săptămânile trecute să definească aceste ramuri ca fiind tehnologii cheie, mai scrie publicația.

Constructori de blindate precum Kraus-Maffei Wegmann sau șantierul naval ThyssenKrupp Marine Systems vor putea accesa fonduri publice în cazul în care dezvoltă sisteme de armament și astfel îi vor investi în tehnologii noi. În cazul unei oferte ei vor fi spijiniți în detrimentul concurenților străini, iar Spiegel raportează faptul că și exportul de armament și noi tehnologii militare va fi sprijinit.

Ministrul federal al apărării, Ursula von der Leyen a solicitat anul trecut în luna octombrie o decizie politică a guvernului cu privire la viitorul industriei de apărare și reforme corespunzătoare. Ca tehnologii cheie care ar trebui să provină din Germania au fost numite elemente de tehnologia informației pentru armată și echipamente de protecție.

Cum vor fi tratate domenii precum arme de mână, submarine și vehicule blindate, acest lucru nu a fost precizat, iar astfel s-a ales cu o opoziție în cadrul uniunii. Astfel șeful CSU Horst Seehofer a subliniat faptul că nemții ar trebui ca pe viitor să poată construi și elicoptere dar și submarine. Submarinele sunt de asemenea o vedetă a exporturilor germane.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Panzerbau-wird-staatlich-gefoerdert-article15390831.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 + = 94