Construcția zidului lui Trump este un concurs de frumusețe

Încă din campania electorală Donald Trump a asigurat că nimeni nu este mai capabil decât el să construiască acest zid. Acum președintele american caută firme care să construiască cel mai frumos și cel mai puternic design pentru zidul de la granița cu Mexicul. Problema este ceva mai complicată.

Mulți americani l-au cunoscut pe Donald Trump ca vedetă TV înainte să devină președinte. La Reality-Show-ul “The Apprentice” el căuta talente în domeniul managementului, dar s-a remarcat și prin găzduirea diverselor concursuri de frumusețe, precum “Miss Universe”. Ca și politician atenția sa se îndreaptă către alte teme, în special către construcția “marelui zid american” la granița cu Mexicul. Firmele care doresc să se implice în acest proiect trebuie să treacă de asemenea și printr-un concurs de frumusețe. Trump are unele pretenții privind zidul visurilor sale.

Acesta va trebui să fie pe cât de puternic, pe atât de arătos. Acesta trebuie să fie impenetrabil. Marți s-a încheiat perioada în care firmele pot să își depună dosarul cu proiecte. Guvernul american are cerințe concrete care trebuie respectate în construcția controversatului zid. Pe partea americană el trebuie să reziste în ciuda designului impunător la lovituri de târnăcop sau pickammer timp de cel puțin o oră. Toate acestea în timp ce aspectul său rămâne unul încântător, culorile și textura sa trebuie să se potrivească cu peisajul.

Licitația are un caracter de casting: firmele alese vor avea ocazia să își prezinte proiectul într-o prezentare orală cu juriu ce va dura maxim două ore și jumătate. După anunțarea câștigătorilor la finalul lunii mai se va trece în faza a doua: proiectele vor fi prezentate ca secțiuni dintr-un perete, pentru evaluare tehnică. Este de dorit ca zidul să aibe o înălțime impozantă cuprinsă între cinci metri și jumătate și nouă metri. Zidul ar trebui să prevină construcția de tunele subterane. În cerere zidul este descris ca fiind un zid din beton solid, dar pot fi utilizate și alte materiale în construcția sa.

Zidul de protecție în calea imigranților ar trebui să se întindă pe o porțiune de peste 1900 de kilometri dacă nu există obstacole fixe care să îi devieze traseul. Este vorba despre un proiect mamut din punct de vedere al costurilor. Ministerul Securității Interne a calculat prudent costurile la circa 21 miliarde de dolari, Trump crede că se poate face cheltuind doar jumătate din această sumă. El promite că va construi acest zid în condiții foarte avantajoase. Chiar dacă pregătirile preliminare sunt deja în desfășurare, în spatele proiectului se ascund numeroase probleme. Este încă neclar dacă proiectul va fi aprobat de către Congresul American.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Trumps-Mauerbau-als-Schoenheitswettbewerb-article19779177.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 16