Constructorii auto îl avertizează pe Trump

44591a84d8d99a304ff9898c9ffd5d50 

Barierele din calea comerțului vor afecta serios industria auto americană, care este orientată către export. Acest lucru îl știe și directorul VDA, Matthias Wissman, care adresează un apel urgent către președintele american.

Industria automobilistică germană se bazează foarte mult pe faptul că viitorul președinte american, Donald Trump, nu va introduce obstacole în calea comerțului liber. Colaborarea și piețele deschise, comerțul liber și investițiile directe sunt două fețe ale medaliei, spune directorul Asociației Germane a Industriei Automobilistice (VDA) la deschiderea Târgului Auto de la Detroit. El a subliniat importanța producătorilor auto germani și a furnizorilor acestora pentru economia americană. Producătorii germani au vândut în ultimii șapte ani de patru ori mai multe automobile în SUA, volumul ajungând la 850.000. Fiecare al doilea autoturism german din producție americană este exportat. 41% sunt însă vândute în America.

În industria automobilistică producția este strâns legată de țări și regiuni. Barierele din calea comerțului vor împiedica acest lucru. Ar fi de asemenea înțelept să nu se pună la îndoială libera circulație a mărfurilor în spațiul NAFTA, subliniază Wissmann. El evită astfel o critică directă la adresa amenințărilor practicate de președintele american pentru companiile care decid să efectueze importuri de automobile din Mexic.

Republicanul a atacat de mai multe ori companiile care decid să își deschidă sau să își mute fabricile în Mexic, în special constructorii auto americani, General Motors și Ford. În cele din urmă, el a atacat și concernul auto japonez Toyota și a declarat că intenționează să introducă taxe vamale punitive pentru a împiedica practicile din prezent. Constructorii auto germani nu au fost până acum luați în vizor de Trump.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Autobauer-warnen-Trump-article19504036.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =