Constructorii auto obligă Berlinul

Zetsche

Constructorii auto obligă Berlinul

Automobilele electrice sunt încă o excepție pe străzile germane. Dar în cinci ani numărul lor ar trebui să crească la un milion. În stadiul din prezent, acest lucru pare un obiectiv imposibil de atins, se vorbește la Daimler și Porsche. Din partea constructorilor auto nu se vede nimic. Aceștia și-au adus contribuția.

Vânzarea de automobile electrice evoluează lent. Răspunderea pentru acest trend este aruncată de constructorii auto Daimler și Porsche asupra guvernului federal. CEO-ul Daimler, Dieter Zetsche, spune pentru Bild am Sonntag că industria automobilistică are în ofertă 29 de modele diferite de automobile complet electrice și astfel și-a adus contribuția pentru dezvoltarea domeniului. Dar se pare că obiectivul guvernului federal de a avea pe șoselele germane un milion de automobile electrice până la finele anului 2020 pare imposibil de atins cu perspectivele din prezent.

Dacă mediul politic vrea să ajungă la această cifră până în anul 2020, atunci trebuie schimbate condițiile, spune pe același ton șeful de la Porsche, Matthias Müller. Industria auto din Germania investește multe miliarde în mobilitate electrică, iar guvernul federal stă pe margine și se uită, spune Müller pentru Süddeutschen Zeitung. Alte țări precum Olanda oferă pe lângă o vastă rețea de stații pentru încărcare rapidă și stimulente pentru cei ce își doresc un automobil electric.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Autobauer-nehmen-Berlin-in-die-Pflicht-article15873276.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1