Comunele din Germania amenință cu interzicerea circulatie dieselurilor prin localitate

Vehiculele vechi cu motor diesel se află încă pe drumuri în număr mare, amenințate de tot mai multe interdicții de circulație. Cine schimbă însă un vehicul vechi care poluează puternic mediul înconjurător primește o mașină nouă la un preț mai bun. Astfel încearcă producătorii auto să atragă clienți încă de la începutul verii. Acțiunea nu se va încheia însă la sfârșitul acestui an.

Producătorii germani de automobile vor să prelungească termenul până la care se vor mai acorda prime de preschimbare a autovehiculelor vechi cu motoare diesel. Daimler și BMW plătesc un bonus pentru preschimbarea unui vehicul vechi doar până la finalul lunii iunie 2018, după cum raportează ziarul de specialitate “Săptămâna Automobilistică”. Inițial în cadrul summit-ului diesel din luna august s-a precizat că măsură ar trebui păstrată doar până la finalul anului.

O purtătoare de cuvânt de la BMW a declarat că se menține angajamentul pentru puritatea aerului din orașe, astfel că s-a luat decizia de a se prelungi această campanie până la 30 iunie 2018. Chiar și concernul Daimler a prelungit termenul limită. Cine comandă un automobil până la finalul anului următor va profita de pe urma unei prime de preschimbare, spune un jurnalist.

Chiar și concernul Volkswagen a precizat că primele de preschimbare vor fi menținute. Mărcile concernului – VW, Audi, Seat, Skoda și utilitare VW oferă un bonus pentru vehicule vechi aduse la schimb, cu norme de poluare Euro 1 până la Euro 4, doar până la 31 martie 2018. Până acum un număr de 110.000 de clienți din Germania au decis să apeleze la aceste prime. Motivul pentru prelungire ar fi interdicțiile de circulație cu care tot mai multe comune germane amenință automobilele cu motor diesel.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Autobauer-verlaengern-Umtauschbonus-article20192564.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 46 = 56