Constructorii de mașini înregistrează un record în exporturi

Caprivi-2

Un euro slab stimulează exporturile companiilor germane. China încetează să mai fie o piață de creștere. Dar cererea din SUA este tot mai pronunțată. În domeniul construcției de mașini și industrie electrică totul este foarte mulțumitor.

Cererea din SUA stimulează exporturile celor mai importante companii din industria germană. Constructorii de mașini și industrie electrică au înregistrat anul trecut un record în materie de export. În același timp ei resimt răcirea celor mai importante piețe chineze.

În ciuda tuturor incertitudinilor de pe piețe s-a ajuns la un nou record în materie de exporturi, spune economistul șef al Asociației Constructorilor Germani de Mașini și Utilaje (VDMA), Ralph Wiechers.

În total mașinile și utilajele au fost vândute în străinătate pentru valoarea de 155 de miliarde de euro. Industriile cheie mijlocii au depășit pragul maxim al anilor precedenți cu 2,6%. După deducerea reală a creșterii prețurilor, a rămas un plus de 0,9%.

Importurile și exporturile industriei electrice au crescut de asemenea peste valoarea record, după cum raportează Asociația Industrială ZVEI. Exporturile au atins o valoare de 174,1 miliarde de euro și s-au situat astfel cu 6,7% peste valoarea anului precedent.

Chiar mai repede au urcat importurile, chiar cu 11,9 procente la 161,5 miliarde de euro. Cu un plus puternic de 16,4 procente, până la 15,9 miliarde de euro, Statele Unite ale Americii au depășit din nou China (plus 0,8% la 15 miliarde) ca cea mai importantă piață de export pentru industria electrică. Pierderi semnificative au existat în cazul exporturilor către Rusia, unde s-au făcut din nou remarcate sancțiunile comerciale legate de conflictul cu Ucraina.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Maschinenbauer-schaffen-Exportrekord-article17052371.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − 41 =