Constructorii de motoare vor să producă baterii

86237093

Tranziția electrică în construcția de automobile cuprinde și halele industriale din Stuttgart-Untertürkheim: forța de muncă din fabricile de motoare din zonă cer concernului Daimler să construiască o fabrică de baterii aproape de sediul său central, în detrimentul colegilor din Saxonia.

Angajații Daimler din fabrica de motoare din Stuttgart-Untertürkheim se axează pe producția de baterii a concernului. Printre angajații companiei majoritatea se așteaptă ca firma să investească în producția de baterii în Untertürkheim, spune directorul consiliului de administrație, Wolfgang Nieke, în finalul unei adunări generale.

Înainte ca producția să se dezvolte în Kamenz, trebuie să se analizeze și posibilitățile de dezvoltare a acestei activități în Untertürkheim, subliniază Nieke. Bateriile pentru automobilele electrice au fost asamblate de multă vreme la Daimler exclusiv în localitatea saxonă Kamenz, iar concernul a alocat anul acesta o sumă de 500 de milioane de euro pentru investiții suplimentare. Micul oraș este situat la 30 de kilometri nord-est de Dresda. De asemenea, constructorul auto vrea să investească aceeași sumă la nivel mondial în dezvoltarea producției de baterii și a rețelelor.

Daimler a anunțat deja de anul trecut o realiniere a unității din Untertürkheim. Dar potrivit anunțurilor anterioare se vorbea în special de tema motorului cu ardere internă. Ultima dată în Untertürkheim lucrau 19.000 de angajați.

Perspectiva unei tranziții accelerate către electromobilitate provoacă îngrijorări reale peste tot în industria auto germană, pentru că oamenii încep să se teamă pentru locurile lor de muncă. În luna octombrie guvernul federal german a cauzat agitație printr-un anunț în care preciza că va mai permite înmatricularea de automobile cu motoare diesel sau pe benzină doar până în anul 2030. Prin această propunere camere landurilor vor să promoveze trecerea la mobilitate lipsită de emisii.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Motorenbauer-wollen-Batterien-produzieren-article19257701.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 3 =