Constructorii de trenuri din China ataca

25654903

Constructorii de trenuri din China

Doi mari producători de trenuri din China plănuiesc un atac în forță și potrivit unui raport, se pregătește o fuziune. Împreună ar putea fără îndoială producătorii de trenuri să se confrunte cu constructori de dimensiuni mai mari din Occident.

În China, factorii de decizie a doi constructori de tren doresc să se alăture pentru a putea face față împreună unor rivali precum Siemens sau Bombardier. Cele două companii de stat, China CNR și CSR au ajuns la discuții privind concentrările economice, raportează mass-media de stat. Cele două companii inițial nu au răspuns la comentarii. Împreună acestea au o cifră anuală de afaceri de 25,75 miliarde de euro.

Printr-o fuziune, concurența acerbă dintre cele două societăți ar fi oprită, citează agenția de știri Xinhua din raportul unui expert. În plus acestea ar promova mult mai mult trenurile chinezești de mare viteză în străinătate.

China a construit cea mai mare rețea feroviară de mare viteză în mai puțin de 10 ani și ar dori să vândă garnituri și în afara țării. La ordinul guvernului, cele două companii au fost separate în anul 2000 pentru a exista concurență.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinas-Zugbauer-wollen-Siemens-attackieren-article13854301.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 6